Om oss

Kosten påverkar våra liv

Vi brinner för mat, matlagning och allt annat som gör livet värt att leva. Samtliga som arbetar med sidan har bakgrund som kockar, servitriser, restaurangägare och inom catering. Vi vill förmedla tips, tankar och idéer som gör att steget in till köket blir kortare och utan några trösklar.

Vi tror på att rätt mat kan skapa en lite bättre värld. Att äta mat från andra kulturer bygger broar och skapar förståelse. Ett annat sätt att se på saken är att rätt mat också kan skapa en bättre, mer hälsosam värld.

Idag äter vi sämre mat än vad vi gjorde förr. Detta i kombination med mindre rörelse där våra arbeten ofta är stillasittande har skapat en tickande bomb. Vi i västvärlden håller bokstavligen på att äta ihjäl oss. För första gången i världshistorien så dör fler människor av fetma än av svält. Det säger väldigt mycket och här måste man dra i handbromsen.

Sämre mat ger ödesdigra konsekvenser

Detta påverkar även vår hälsa i övrigt. Tandläkare har börjat slå larm om att våra tänder håller sämre skick än vad fallet var för några år sedan – speciellt bland barn och unga. Vi har fler personer med diabetes och allt socker vi stoppar i oss håller på att skapa en bomb som snart briserar. Detta med oerhörda konsekvenser både för den enskilde individen och för samhället i stort där kostnaderna för sjukvård kommer att öka lavinartat.

Förslag som sockerskatt har lagts fram, men vi väljer att tro på individen. Genom rätt kunskap, genom rätt förutsättningar och genom bättre information kan man skapa förändringar hos sig själv. Det vill vi bidra med.

Man kan laga god, nyttig mat från grunden och man kan göra detta utan att spendera flera timmar i köket. Vi vill visa att detta är möjligt. Här kommer därför olika nycklar till hur detta kan göras att presenteras.

På den här sidan kommer allt från fest till vardag att beröras, allt mellan högt och lågt att presenteras och alla frågor mellan himmel och jord besvaras. Vi vill erbjuda dig som läsare en kulinarisk resa som aldrig tar slut. Välkommen!