Kategorier
Mat

Catering är numera prisvärt

Catering har genom åren – med viss rätt – dragits med ett trist rykte. Det hela har bottnat i att väldigt många av de företag som erbjuder tjänsten inte haft den rätta kompetensen – något som visat sig speciellt om det handlat om större bjudningar och tillställningar. De har blivit stressade, de har serverat mat som kallnat, de har för lite dryck och de har haft serveringspersonal som kanske saknat vana och som vid sidan om arbetat med något annat eller kanske studerat.

Allt detta har gjort att många förknippar catering med ett dyrt – och undermåligt – alternativ som kan förstöra en hel fest. Maten är trots allt en väldigt bidragande del av en större nyårsfest eller ett bröllop, eller hur?

Det som dock har skett på slutet är att många företag inom catering har ryckt upp sig och förfinat sina verksamheter så att de klarar av att möta de höga krav som deras kunder ställer. I kombination med att det samtidigt kommer nya aktörer inom catering – med nya spännande idéer, menyer och bättre priser – så har hela branschen tagit nästa steg.

Om man ser till den stad där detta har märkts av som allra tydligast så handlar det om Stockholm och där är också i Stockholm som privatpersoner och företag använder sig av catering allra mest. Dels beror detta naturligtvis på att Stockholm är Sveriges största stad; men man ska heller inte underskatta det faktum att nivån bland företag inom catering höjts avsevärt.

För att illustrera det vi menar med detta så kan vi peka ut några punkter som man kan välja bland om man väljer catering och vi kan säga att det handlar om en mindre tillställning på Lidingö som du arrangerar. På denna fest kommer 25 personer att delta och bland dessa kommer tre stycken personer som enbart äter vegetariskt kost – något som tidigare varit ett problem då man använde sig av catering.

• Du kan välja vegetarisk meny – och en generös sådan – och du kan naturligtvis göra tillval beroende på hur många som vill ha kött, vegetarisk eller fisk. Catering till din fest på Lidingö blir flexibel.
• Utbildad personal. Tack vare att personalen vet vad de ska göra-, hur de ska göra det- och vilka moment som kräver extra finess så blir servering effektiv och bra.
• Bra priser. Det som hänt är att priserna pressats nedår i och med att det finns ett större urval av företag inom catering i Stockholm. Din fest på Lidingö kommer således inte att kosta så mycket mer genom att du använder catering jämfört med om du själv stått för allting. En skillnad blir det naturligtvis, men inte så stor som man kanske kan tro.
• Allt inklusive. En fest – oavsett storlek – handlar om att trivas och att skapa trivsel för andra. Genom catering så kommer du att kunna slappna av, slippa all tanke på disk, servering av mat, avdukning och musik; du kan se till att slappna av och njuta av det tillfälle du får tillsammans med dina 25 gäster på Lidingö.